neděle 3. srpna 2014

SUNDAT RŮŽOVÉ BRÝLE, PŘIJMOUT NEPŘIJATELNÉ A ZÍSKAT SVOU MOC ZPĚT

Příklad níže je smyšlený, můžeme si do něj dosadit jakýkoliv jiný J

Máte dobrou náladu, usmíváte se na celý svět. Je vám zkrátka dobře a jste zcela čistě naladění na lásku ve svém srdci, kterou chcete projevit i navenek.

A tak si tak jdete po ulici a najednou potkáte paní, o které víte, že o vás minulý týden mluvila dosti nehezky za vašimi zády J. Víte, že ona se na vás určitě usmívat nebude a že vás ani (zase!!) první nepozdraví J. V tu ránu zapojíte do své čisté radosti hlavu, tedy mysl, která produkuje různé scénáře, domněnky a osobní zaujatosti. Z přítomného okamžiku skočíte do budoucnosti. 

A už jste téměř vedle sebe a vy se zaseknete a prostě tu paní taky jako první nepozdravíte a taky se na ní neusmějete anebo jestli to uděláte, tak jen proto, abyste jí ukázaly, že vy jste tedy naprosto v pohodě a že vás nikdo a nic nemůže vůbec rozhodit J

Cvak! 

V tu chvíli vás paní dostala na svou stranu a vy jste se nechali převálcovat její energií. Navíc se vám právě potvrdily všechny ty vaše úvahy, že vás skutečně nemá ráda a že je fakt pravda, že vás pomlouvá a že vás doopravdy nezdraví, že to nebyla minule náhoda J 

Musím se usmívat, jak dětinsky to zní, a musím se usmívat, jak častokrát se mě něco podobného týkalo J. Co s tím? Jak se nenechat převálcovat nižší energií, která vychází z mysli a má negativní podtext? Je to jednoduché, i když v praxi občas těžko realizovatelné. 

Přijměte to! Sundejte růžové brýle, prociťte to, povolte ventilek svým emocím a pak to prostě přijměte. Přijměte sebe, je (ty druhé), situaci, realitu, která se mi děje venku, i to co ve mně způsobilo tu realitu venku. A pak se podle toho zařiďte. Např.

Nevynakládejte svou drahocennou energii na lidi, kteří ve vás nechtějí vidět to hezké, kteří nepřijmou pozvání vašeho otevřeného srdce, kteří netouží po sdílení toho pěkného, co nám život nabízí a o čem je. Přestaňte se snažit udělat dojem na takové lidi, protože dřív nebo později vás to převálcuje. A pak se to bude opakovat znovu a znovu, dokud to ve svém životě nevyřešíte (nepřijmete). Ale pozor ne venku, ale uvnitř. Venku můžete pozdravit, protože jste slušně vychované, venku se můžete usmát, protože vaši radost vám nikdo nemůže vzít, ale musí to být opravdové, skutečné a nesmí být za tím záměr, že chcete někoho změnit nebo že to chcete někomu natřít (ironie, pýcha). 

Přidat popisek
Každý z nás má právo si zvolit do svého života to co chce, potřebuje, v čem mu je dobře a pokud k tomu právu přidáme i velkou dávku zodpovědnosti, přestaneme se zabývat ostatními, kteří jsou na jiné vlně. Je na nás, jak budeme žít svůj život, jaké energie budeme přijímat a jaké budeme vysílat ven, protože všechno a všichni jsme stejně JEDNO a  nebo jedno? J

Žádné komentáře:

Okomentovat