úterý 22. dubna 2014

NIC NENÍ NÁHODA, ALE HRA A ZÁBAVA

Jeden z přírodních zákonů platící pro všechny stejně bez rozdílů říká, že přitahujeme do svého života jen to, co jsme my sami. Tedy všechny ty lidi, situace a události nás potkají jen proto, že jsme to my sami, že na nějaké úrovni spolu ladíme, rezonujeme.

Před tímto zákonem nejde nikam utéct, něco zamaskovat nebo potlačit. Vše co k nám patří, vše vědomé, ale i nevědomé, vše projevující i vše potlačující, vše láskyplné i strachuplné, vše co se nám na sobě líbí i vše co se nám nelíbí, vše o čem víme i vše o čem nevíme… dokud je to naší součástí, setkáváme se s tím v různých podobách ve svém vnějším světě, vnějších prožitcích.

Někdy nám tyto vnější prožitky a vztahy mohou pomoci zjistit, kdo jsme, protože nám jasně ukazují vše, co se v nás odehrává. A ač je to někdy nelehké si připustit, že i to, co se nám nelíbí, je naší součástí, je velmi vhodné si to uvědomit, přijmout a převzít za to plnou zodpovědnost. Jedině tak s tím totiž můžeme začít něco dělat a tak pohled do zrcadel nemusí být v budoucnu vždy stejný.

Až vás příště potká nějaká nepříjemnost, usmějte se na ni nebo lépe řečeno: „usmějte se sami na sebe do zrcadla“. Uvidíte, že už jen ten fakt, že rozeznáte, oč tu běží, že si nebudete stěžovat na všechny a vše kolem, přinese do vašeho života zázraky. Když totiž budete žít v souladu s přírodními zákony, bude vám život sám pomáhat krůček za krůčkem měnit to, co vám již neslouží a co vyžaduje váš osobní růst. Sám vás (skrze vás) bude navigovat, protože budete najednou rozumět, poslouchat a uvědomovat si souvislosti. 

Přestaneme-li věřit na náhody a budeme-li si plně uvědomovat, že náhody neexistují, život se pro nás stane mnohem zábavnější. 

1 komentář: